Ungaria: Opt bebeluși născuți prematur au murit la un spital din Miskolc în decurs de o săptămână

Ungaria: Opt bebeluși născuți prematur au murit la un spital din Miskolc în decurs de o săptămână
O anchetă a fost declanșată la un spital din Miskolc, Ungaria după ce opt bebeluși născuți prematur au murit în decurs de o săptămână. Ancheta a fost ordonată de premierul Viktor Orban, a anunțat centrul...

O anchetă a fost declanșată la un spital din Miskolc, Ungaria după ce opt bebeluși născuți prematur au murit în decurs de o săptămână. Ancheta a fost ordonată de premierul Viktor Orban, a anunțat centrul de informare al Guvernului, citat de MTI.

Potrivit secretarului de stat pentru sănătate, Miklos Szocska, ancheta trebuie să stabilească dacă există vreo legătură între aceste decese, care au avut loc în secţia pentru bebeluşi născuţi prematur a spitalului, între 5 şi 10 august.

După cel de al treilea deces, conducerea spitalului a alertat autoritățile sanitare și a luat măsuri, fără a putea împiedica decesele ulterioare, care s-au produs într-o succesiune rapidă.

Pe durata acestei anchete, directorul spitalului a fost suspendat.

În acest caz a fost deschisă o ancheta pentru neglijență în serviciu și este analizat de către Biroul Național de Investigații.

Szocska a precizat că va fi efectuată o anchetă disciplinară mai extinsă în privinţa îngrijirii bebeluşilor şi gravidelor, cooperarea între secţii, transferarea şi îngrijirea bebeluşilor prematuri, precum şi procedurile generale ale spitalului şi situaţia privind igiena.

Totodată, el a afirmat că testele efecuate nu au relevat nicio legătură între cele opt decese.  

Tags: