Ungaria şi-a sigilat graniţa cu Serbia și a înăsprit legislația contra imigrației ilegale. Traversarea ilegală a frontierei se pedepsește cu 3 ani de închisoare

Ungaria şi-a sigilat graniţa cu Serbia și a înăsprit legislația contra imigrației ilegale. Traversarea ilegală a frontierei se pedepsește cu 3 ani de închisoare
Foto: sbs.com.au

Ungaria a însprit legislația împotriva imigranției ilegale și a sigilat granița cu Serbia, astfel că imigranții nu vor mai putea traversa frontiera dintre cele două state decât prin punctele oficiale de trecere, informează MTI, citată de Mediafax.

Luni seara a fost amplasat și ultimul obstacol tehnic în calea imigranților: un vagon de tren dotat cu sârmă ghimpată pentru a bloca frontiera la Roszke, pe linia de cale ferată Szeged-Subotiţa.  Locul în care această cale ferată se intersectează cu graniţa şi cu gardul construit de autorităţile ungare la frontiera cu Serbia era zona cea mai vizată de imigranţi.

Luni seara, circa 500 de imigranți așteptau  să intre în țară la la vechiul punct rutier de trecere a frontierei de la Roszke, iar autoritățile au permis accesul numai în grupuri de 5-10 oameni, pe jos. Mai multe autocare așteptau pentru a-i  transporta la granița cu Austria. Imigranții au fost informați prin intermediul traslatorilor poliției asupra noii situații.

De marți, 15 septembrie, traversarea ilegală a frontierei ungare este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară, iar traficanții de persoane riscă între 10 și 20 de ani de închisoare.

Tot din această zi, guvernul de la Budapesta poate decreta stare de criză din cauza afluxului masiv de imigranți, pentru o perioadă de până la șase luni.

Parlamentarii ungari vor dezbate și un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliţie şi biroul pentru imigraţie, după decretarea stării de criză. Parlamentul ar urma să voteze legislația la finele lunii septembrie.