Unii ruși fug de mobilizare pe trotinetă. Măsuri disperate pentru a scăpa de războiul pornit de Putin (VIDEO)

Unii ruși fug de mobilizare pe trotinetă. Măsuri disperate pentru a scăpa de războiul pornit de Putin (VIDEO)

Rușii nu știu cum să mai scape de mobilizarea parțială anunțată de Putin și au pornit un adevărat exod în statele din spațiul ex-sovietic. Având în vedere că zborurile au fost în mare parte blocate, unii au ajuns să recurgă la gesturi neobișnuite pentru a scăpa de războiul din Ucraina.

Metode neobișnuite folosite de ruși pentru a scăpa de război

Mai multe imagini au fost publicate pe rețelele de socializare cu rușii care recurg la trotinete pentru a trece în Georgia. Măsura este adoptată de unii ruși pentru că la graniță, mașinile așteaptă opt ore pentru a trece granița, iar la punctul de frontieră nu sunt acceptați cei care merg pe jos.

„Cei care fug de mobilizare în Georgia apelează la trotinete. Granița nu poate fi trecută pe jos, este nevoie de un vehicul. O trotinetă, de exemplu, pentru vamă este considerată suficientă. Cu mașina, trecerea durează mai mult de 8 ore din cauza aglomerației”, a scris pe Twitter publicația independentă SOTA.

„ A existat o schemă similară pentru refugiații care mergeau cu bicicletele din Rusia în Norvegia”, remarcă, tot pe Twitter, Andrew Roth, jurnalist The Guardian.

Și Felix Light, reporter Reuters, scrie pe rețeaua de socializare că „granița dintre Georgia și Rusia de la Verkhny Lars este adesea aglomerată, dar imaginile de pe rețelele de socializare de astăzi sunt o nebunie. Observați-i pe tipii care trec pe trotinete, evitând interdicția pentru pietoni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)