Uniunea Europeană salută deja victoria rebelilor libieni, în fața regimului Gaddafi

Uniunea Europeană salută deja victoria rebelilor libieni, în fața regimului Gaddafi

Ministrul de externe al Poloniei, țară care deține președinția Uniunii Europene, a felicitat, luni, rebelii pentru victoria în fața regimului dictatorial impus de colonelul Muammar Gaddafi, conform AFP.

Autoritățile poloneze au oferit aceste felicitări deși situația nu este încă clară, lupte grele fiind în continuare date între rebelii și forțele dictatorului libian.

Îi felicităm pe libieni şi Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) că au pus capăt regimului colonelului Kadhafi, aflat  la putere de 42 de ani„, a notat ministrul polonez, pe site-ului ministerului de externe.

Acest regim a sponsorizat timp de mulţi ani grupuri teroriste responsabile de moartea unui mare număr de victime nevinovate în diferite ţări din lume şi nu a ezitat, în ultimele luni, să recurgă la violenţa oarbă împotriva propriului popor”, se mai arată în comunicat.

Membrul Guvernului de la Varșovia a adăugat că  „Gaddafi şi colaboratorii săi apropiaţi vor răspunde în curând pentru crimele lor, fie în Libia, fie în faţa Tribunalului Penal Internaţional de la Haga„.

Rebelii libieni au reușit să obțină controlul asupra unei mari părți a capitalei Tripoli, aflându-se la mică distanță de reședința liderului Muammar Gaddafi.

Între timp, libienii din toată lumea au început să devasteze Ambasadele Libiei, reprezentanțele din Grecia și Kuwait fiind deja atacate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti