Unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor s-a stins din viață (FOTO, VIDEO)

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor s-a stins din viață (FOTO, VIDEO)

Gregory LeNoir "Gregg" Allman, cântăreț și compozitor american, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai tuturor timpurilor, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.

Artistul a fost diagnosticat cu hepatita C în 1999 și a suferit un transplant de ficat în anul 2010. S-a stins din viață în liniște, în propria lui locuință din Savannah, Georgia, potrivit unui anunț de pe pagina sa oficială. Acesta a fost găsit fără suflare de actuala sa soție.

"Gregg s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. Acesta era de părere că fiind tot timpul pe drumuri și cântând împreună cu frații săi pentru fani este medicamentul esențial de care are nevoie sufletul său. Muzica l-a ajutat să treacă peste cele mai dificile momente", se mai arată în postarea respectivă, potrivit Billboard.

Managerul și prietenul apropiat al lui Gregg, Michael Lehman și-a exprimat regretul față de pierderea acestuia. "Am pierdut un prieten drag, iar lumea a pierdut un muzician strălucit. Era un suflet blând și generos, cu cel mai haios râs pe care l-am auzit vreodată. Dragostea lui pentru familie și colegi a fost la fel de intensă precum cea pe care a împărtășit-o fanilor săi. Gregg a fost un partener incredibil și un prieten și mai bun. Tuturor ne va fi dor de el", a spus acesta.

Gregg a devenit cunoscut după ce a apărut în trupa The Allman Brothers Band, pe care a fondat-o împreună cu fratele său, Duane.

Cântărețul s-a născut și și-a petrecut o mare parte din copilărie în Nashville, Tennesse, înainte să se mute în Florida. El și fratele său, Duane Allman, și-au arătat interesul pentru muzică încă din adolescență și au început să cânte în diverse trupe, cea care le-a adus succesul fiind The Allman Brothers Band. Albumul cel mi apreciat a fost "Brothers and Sisters" și nu la mult timp după lansarea acestuia, Allman s-a gândit să-și înceapă și o carieră solo, așa că a lansat și "Laid Back".

Pentru contribuția pe care a adus-o muzicii, Allman a obținut numeroase distincții, inclusiv mai multe premii Grammy, a fost adăugat la Rock and Roll Hall of Fame și Georgia Music Hall of Fame. Vocea sa l-a ajutat să ajungă pe locul 70 de pe lista Rolling Stone cu "100 cei mai buni cântăreți ai tuturor timpurilor". Allman a lansat și o autobiografie, My Cross to Bear, în anul 2012.

În ceea ce privește viața personală, Gregg Allman a fost căsătorit de șase ori, printre fostele sale soții făcând parte și cunoscuta cântăreață Cher, autoarea piesei "Believe", mariajul lor fiind din 1975 până în 1979. Acesta a avut cinci copii.

Tags: