Ursula Von der Leyen susține introducerea obligativității vaccinării anti-COVID: UE trebuie să ia în calcul acest lucru

Ursula Von der Leyen susține introducerea obligativității vaccinării anti-COVID: UE trebuie să ia în calcul acest lucru
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Licoppe

Șefa Comisiei Europene este de părere că UE ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării anti-COVID. Ursula Von der Leyen este de părere că aceasta ar fi o măsură esențială pentru a veni în întâmpinarea variantei Omnicron, în țările din blocul comunitar.

Ursul Von der Leyen a ținut să precizeze faptul că este vorba despre o opinie personală, iar deciziile finale vor fi luate de către statele membre. Totuși, ea accentuează nevoia imunizării în fața COVID-19, având în vedere că varianta din Africa de Sud se răspândește în întreaga lume.

Ursul Von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării anti-COVID

Șefa Comisiei Europene a ținut să menționeze și ratele scăzute de vaccinare din mai multe state europene. Spre exemplu, doar 66% din populația blocului comunitar s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător”, a transmis șefa Comisiei Europene, potrivit The Guardian.

Șefa Comisiei Europene nu a criticat amenzile lansate de Austria

Austria și Grecia au lansat o serie de amenzi și sancțiuni pentru persoanele care refuză vaccinare, în șefa Comisiei Europene a fost întrebată dacă este de acord cu aceste practici.

Ursula Von der Leyen a refuzat să conteste sau să susțină măsurile impuse, însă le-a găsit o justificare în faptul că rata de infectare este în continuare ridicată, comparativ cu rata de vaccinare din blocul comunitar.