China și-a dezvăluit în premieră vaccinurile împotriva COVID-19! Gigantul SINOVAC, gata să producă peste 300 milioane de doze anual

China și-a dezvăluit în premieră vaccinurile împotriva COVID-19! Gigantul SINOVAC, gata să producă peste 300 milioane de doze anual
Foto: Pixabay

În cadrul unui târg comercial desfăşurat luni la Beijing cercetătorii chinezi au prezentat vaccinurile pe care mizează în lupta cu COVID-19, scriemedicalxpress.com, menţionând companiile producătoare Sinovac Biotech și Sinopharm.

Niciunul dintre acestevaccinurinu a intrat pe piață, însă producătorii speră că vor fi aprobate spre finalul acestui an, după finalizarea fazei a III-a a studiilor clinice.

Anticorpii se pot menţine până la 3 ani

articipanţii la târgul comercial au vizitat standurile unde erau prezentate vaccinurile potențiale care ar putea fi folosite împotriva COVID-19.

Potențialele vaccinuri prezentate în cadrul târgului se află printre cele aproape 10 de la nivel mondial ce vor intra în studiile clinice de fază 3, de regulă ultimul pas înaintea aprobării reglementate de instituțiile de profil.

Un reprezentant al companiei Sinovac a declarat pentru AFP că firma sa deja „a terminat construcția unei fabrici de vaccinuri”, capabilă să producă 300 de milioane de doze de vaccin pe an.

Reprezentanții companiei Sinopharm au declarat că anticipează ca anticorpii din dozele de vaccin ce le poartă semnătura să se mențină între unul și trei ani – deși rezultatul final va fi cunoscut doar după încheierea studiilor clinice.

Potrivit publicaţiei chineze, Global Times, „prețul vaccinurilor nu va fi mare”. Fiecare două doze ar trebui să coste undeva sub 1.000 de Yuani chinezeşti, adică 146 de dolari. Articolul menționat îl cita pe directorul Sinopharm, care a declarat pentru presă că el deja a fost injectat cu unul dintre vaccinurile candidate.

Cine sunt ceilalţi finalişti ai vaccinului împotriva COVID-19

Rusia cu al său vaccin Sputnik V se află în vârful clasamentului, anunţând că săptămâna aceasta vaface un pas important, în ciuda criticilor aduse de americani.

SUA, la rândul ei se apropie cu paşi repezi de finalizarea vaccinului produs de compania Novavax.

Între timp, vaccinul pe care miza Uniunea Europeană şi pentru care făcuse o precomandă de 300 milioane doze, şi-a întrerupt testările. Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat căia această măsură standard deoarece unul dintre participanții la studiua dezvoltat o boală neașteptată. Testările vor continua imediat ce se va lămuri situaţia pacientului menţionat.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 176 de vaccinuri se află în curs de dezvoltare în lume, dintre care 34 se află în stadiul testelor clinice, ceea ce înseamnă că au început să fie teste pe oameni. Dintre acestea, doar 6 se află în faza a III-a, finală, a testărilor.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților