Vaccinare anti-Covid: Un medic a fost diagnosticat cu encefalită după s-a imunizat cu vaccinul Pfizer-BioNTech

Vaccinare anti-Covid: Un medic a fost diagnosticat cu encefalită după s-a imunizat cu vaccinul Pfizer-BioNTech
Foto: pixabay.com

Autorităţile mexicane au raportat un caz care a stârnit numeroase controverse în rândul populației.Mai precis, este vorba despre odoctoriţăcare a fost internată în spital la scurt timp după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, informează Reuters.

O doctoriță ar fi suferit reacții adverse din cauza vaccinului pentru Covid-19

Doctoriţa, al cărei nume nu a fost făcut public din motive lesne de înțeles, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după ce i-a fost administratvaccinul. Ea a fost imunizată săptămâna aceasta.

Oficialii audeclarat că studiază cazul femeii în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice.

„Diagnosticul iniţial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara.

Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării.

Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.

Femeia este cunoscută cu antecedente alergice

De menționat este că femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, conformMinisterului Sănătăţii.

În ciuda cazului raportat, Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate pentru un drept la replică.

Potrivit ultimelor date furnizate de Universitatea John Hopkins, de la debutul crizei sanitare și până duminică, în Mexicau murit 126.500 de persoane în urma infecției cu COVID-19, iar 1,4 milioane s-au infectat cu malaria respiratorie.

Menționăm faptul că prima serie de vaccinuri anti-COVID-19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii.

Statul american are contracte de pre-cumpărare pentru 34,4 milioane de doze de la Pfizer, 77,4 milioane de la compania britanică AstraZeneca, 35 de milioane de la compania chineză CanSino şi 34,4 milioane de la platforma Covax a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, intenționează să vaccinezetot personalul sanitar împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie şi „cea mai mare parte” a populaţiei sale vulnerabile până în aprilie.