Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Primarul Serghei Sobyanin: Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a opri această boală teribilă

Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Primarul Serghei Sobyanin: Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a opri această boală teribilă
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Autoritățile locale din Moscova vor face vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru 60% dintre angajații în sectorul serviciilor, arată un decret publicat miercuri, într-un moment în care capitala rusă se confruntă cu tot mai multe cazuri de îmbolnăvire, potrivit transmite Reuters preluată de RTE.

Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Ce a declarat primarul Seghei Sobyanin

Serghei Sobyanin, primarul Moscovei, susține că situația epidemiologică înregistrează un trend dramatic și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19, într-un efort de a reduce numărul internărilor și deceselor.

„Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a desfășura vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil și pentru a opri această boală teribilă, a opri decesele a mii de oameni”, a scris edilul pe blogul său.

Autoritățile ruse au raportat, miercuri, 13.397 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar 5.782 dintre acestea au fost depistate la Moscova. De la debutul pandemiei, bilanțul epidemiologic a ajuns la 5.249.990 de îmbolnăviri.

Comitetul guvernamental anti-coronavirus a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 396 de persoane au decedat din cauze asociate cu noul coronavirus. În total, Rusia a înregistrat 127.576 de decese în rândul persoanelor depistate cu infecție cu SARS-CoV-2.

Agenția federală de statistică derulează o numărătoare separată, care arată că Rusia a înregistrat 270.000 de decese asociate COVID-19 între aprilie 2020 și aprilie 2021.

Ca număr de îmbolnăviri confirmate, Rusia are al șaselea bilanț epidemiologic de pe glob, însă președintele Vladimir Putin a susținut în repetate rânduri că autoritățile ruse au gestionat pandemia mult mai bine decât alte țări.

Creșterea numărului de cazuri vine în contextul în care autoritățile se chinuie să îi încurajeze pe ruși să se vaccineze. Rusia a lansat campania de vaccinare gratuită în decebrie.

Serghei Sobyanin, al cărui oraș de 12 milioane de locuitori este epicentrul epidemic al Rusiei în acest moment, spune că până acum au fost vaccinați doar 1,8 milioane de locuitori. Edilul anunța săptămâna trecută că fiecare cetățean din oraș care se vaccinează va fi introdus automat într-o tombolă în care poate câștiga o mașină.

Rusia a început, așadar, campania națională de vaccinare în decembrie, cu Sputnik V, un ser produs pe plan local. De atunci, autoritățile ruse au dat undă verde pentru alte trei vaccinuri: EpiVacCorona, CoviVac și Sputnik Light, care se administrează într-o singură doză.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”