Vaccinarea va fi obligatorie pentru angajații Google care vin la birou

Vaccinarea va fi obligatorie pentru angajații Google care vin la birou
Foto simbol: Pixabay

Google a anunțat, miercuri, că le va cere angajaților care au revenit la birourile companiei să se vaccineze împotriva COVID-19. Totodată, a precizat că reîntoarcerea oficială la birouri va fi amânată pentru jumătatea lui octombrie, deși fusese programată inițial pentru septembrie, alăturându-se astfel seriei de companii americane care au anunțat în ultimele zile schimbări de planuri din cauza variantei Delta.

Google a anunțat că vaccinarea va fi obligatorie pentru angajații care vin la birou

Sundar Pichai, șeful executiv al Alphabet, compania-mamă a Google, a anunțat vestea printr-o notă transmisă angajaților, notă consultată de The New York Times.

„Să te vaccinezi este unul dintre cele mai importante moduri pentru a ne menține pe noi și comunitățile noastre sănătoși în lunile care urmează”, a scris Pichai, care a precizat că obligativitatea vaccinării va fi instituită în birourile din SUA „în săptămânile următoare”, iar în alte regiuni „în lunile următoare”.

Google are peste 144.000 de angajați la nivel global. O purtătoare de cuvânt a precizat că încă nu are de dezvăluit date despre rata de vaccinare din interiorul companiei, dar chiar și așa Sundar Pichai a scris în mesajul său că este „încurajator să vezi rate de vaccinare mari” în rândul angajaților din zonele în care vaccinurile sunt disponibile pe scară largă.

În aceeași notă, Sundar Pichai le-a transmis angajaților că politica de telemuncă voluntară va fi extinsă până la 18 octombrie. Anterior, revenirea angajaților la birouri era programată pentru septembrie, deși nu fusese stabilită o dată exactă.

„Vedem că mulți angajați Google observă creșteri cauzate de varianta Delta în comunitățile lor și sunt îngrijorați de revenirea la birou”, a mai scris Pichai. „Prelungirea ne va permite să revenim la muncă, oferind în același timp flexibilitate celor care au nevoie de ea”, a adăugat șeful executiv al Alphabet.

Apple a făcut un anunț similar săptămâna trecută, când și-a informat angajații că revenirea la birouri va fi amânată pentru octombrie.

Totuși, mai mulți angajați ai Google au decis să revină la birouri în mod voluntar. În California, unde varianta Delta a provocat o recrudescență a cazurilor, angajații au început să poarte din nou mască în birourile companiei.

Giganții tech din Sillicon Valley și-au îndemnat angajații să lucreze de acasă în debutul pandemiei, însă unele dintre ele, cum a fost și cazul Google, au păstrat un sistem relativ hibrid. De altfel, Google spunea că dorește ca la un moment dat angajații să vină fizic la lucru măcar trei zile pe săptămână.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc