Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie

Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deși în Ungaria majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății au fost vaccinați împotriva COVID-19, guvernul maghiar a decis să imunizeze fiecare angajat din sectorul sănătății, a declarat vineri.

„Pentru a combate valurile ulterioare ale epidemiei de coronavirus și a proteja pacienții, lucrătorii din domeniul sănătății sunt acum obligați să primească vaccinul”, a declarat guvernul în cel mai recent număr al Jurnalului Oficial.

În Ungaria, lansarea vaccinării COVID-19 a început cu lucrătorii din domeniul sănătății la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Marea majoritate a lucrătorilor din domeniul sănătății au luat vaccinarea și doar o minoritate rămâne nevaccinată, potrivit guvernului. „Acum este rândul lor să ia vaccinul”, a spus guvernul, scrie xinhua.

„Lucrătorii din domeniul sănătății sunt mai expuși la infecții și pot fi o sursă de răspândire a virusului în comunitate. Vaccinarea este necesară și pentru a-și proteja sănătatea și a pacienților”, a explicat guvernul.

Termenul limită pentru primul vaccin este 1 septembrie, cu excepția celor care au o afecțiune care le interzice administrarea vaccinului.

Până vineri, 5.617.260 de persoane din Ungaria au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 5.428.980 au primit ambele, potrivit datelor oficiale.

Ungaria a raportat vineri 64 de cazuri noi de COVID-19 și un deces într-un interval de 24 de ore. Până în prezent, țara a înregistrat un total de 809.491 de cazuri și 30.026 de decese

Ultima oră
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)