Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie

Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deși în Ungaria majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății au fost vaccinați împotriva COVID-19, guvernul maghiar a decis să imunizeze fiecare angajat din sectorul sănătății, a declarat vineri.

„Pentru a combate valurile ulterioare ale epidemiei de coronavirus și a proteja pacienții, lucrătorii din domeniul sănătății sunt acum obligați să primească vaccinul”, a declarat guvernul în cel mai recent număr al Jurnalului Oficial.

În Ungaria, lansarea vaccinării COVID-19 a început cu lucrătorii din domeniul sănătății la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Marea majoritate a lucrătorilor din domeniul sănătății au luat vaccinarea și doar o minoritate rămâne nevaccinată, potrivit guvernului. „Acum este rândul lor să ia vaccinul”, a spus guvernul, scrie xinhua.

„Lucrătorii din domeniul sănătății sunt mai expuși la infecții și pot fi o sursă de răspândire a virusului în comunitate. Vaccinarea este necesară și pentru a-și proteja sănătatea și a pacienților”, a explicat guvernul.

Termenul limită pentru primul vaccin este 1 septembrie, cu excepția celor care au o afecțiune care le interzice administrarea vaccinului.

Până vineri, 5.617.260 de persoane din Ungaria au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 5.428.980 au primit ambele, potrivit datelor oficiale.

Ungaria a raportat vineri 64 de cazuri noi de COVID-19 și un deces într-un interval de 24 de ore. Până în prezent, țara a înregistrat un total de 809.491 de cazuri și 30.026 de decese

Urmăriți B1TV.ro și pe