Val de asasinate MAFIOTE la Napoli. Camorra învie după 13 ani! (VIDEO)

Val de asasinate MAFIOTE la Napoli. Camorra învie după 13 ani! (VIDEO)

Napoli s-a întors la starea sa de ”glorie”: un val de asasinate mafiote îngrozește locuitorii, iar străzile sunt cuprinse din nou de reglări de conturi în stil mafiot, scrie Il Messaggero.

Trei bărbaţi au fost ucişi joi, 25 mai, iar alţii trei sâmbătă 27 mai în oraş. Joi, un antreprenor de 72 de ani a fost găsit mort în maşina sa, având corpul ciuruit de gloanţe. Tot joi, un bărbat de 50 de ani şi fiul său de 30 de ani au fost ucişi în faţa a zece persoane într-un magazin de ţigări.

Astfel de scene s-au repetat sâmbătă. Un tânăr de 29 de ani a fost împuşcat mortal într-un bar de lângă malul mării. Câteva ore mai târziu, un bărbat de 44 de ani şi nepotul său de 23 de ani au fost omorâţi cu o armă automată în timp ce mergeau cu motocicleta pe o stradă aglomerată de la periferia Napoli.

Val de asasinate MAFIOTE la Napoli.”Un adevărat carnagiu” – anunță presa italiană

”Il Messaggero“ notează că o astfel de serie de crime nu s-a mai înregistrat de 13 ani încoace, în timp ce presa locală scrie despre un ”adevărat carnagiu“ în stilul grupării mafiote Camorra.

Anchetatorii încă nu au făcut publică existenţa vreunei legături între aceste asasinate şi Camorra, chiar dacă toate victimele sunt cunoscute pentru legături cu clanuri mafiote.

Dacă locuitorii din Napoli se tem de posibilitatea reluării ciclului de reglări de conturi între diverse clanuri mafiote, primarul Luigi de Magistris acuză statul italian de lipsă de voinţă în a-l ajuta să facă faţă flagelului.

„Armele nu pot fi luate de primari şi de preoţi, ci de forţele de forţele de ordine şi de magistraţi, care la Napoli lucrează bine şi fac sacrificii enorme“, a declarat el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe