Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina

Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
Echipament militar rusesc, distrus pe străzile din Bucha, Ucraina. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Mykhaylo Palinchak

Un tribunal rus a confirmat demiterea a 115 gardieni naționali care au contestat demiterea lor după ce au refuzat să participe la operațiunea militară a Moscovei în Ucraina.

Demiteri în rândul personalului militar din Rusia

Cazul pare să fie prima confirmare oficială a refuzului soldaților să se alăture campaniei militare a Rusiei în Ucraina, care a fost lansată pe 24 februarie, scrie The Moscow Times.

Un tribunal militar din sudul republicii Kabardino-Balkaria a declarat miercuri că a examinat „documentele necesare” și a interogat oficialii Gărzii Naționale, o forță de securitate internă separată de armata rusă.

A concluzionat că inculpații „au refuzat în mod arbitrar să execute o misiune oficială” și le-au respins recursul.

Audierea a avut loc cu ușile închise pentru a evita dezvăluirea „secretelor militare”, a adăugat instanța.

Citând serviciul de presă al instanței, agenția de presă Interfax a raportat joi că militarii au refuzat să îndeplinească o misiune legată de „operațiunea specială” a Moscovei în Ucraina.

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat miercuri că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru războiul provocat de armata rusă în Ucraina, conform Reuters.

Guvernul rus recunoaște că are nevoie de resurse uriașe pentru a susține eforturile de război

„Este nevoie de bani, de resurse uriașe pentru operațiunea specială”, a spus Siluanov într-o prelegere la o universitate financiară din Moscova.

Acesta a specificat că Rusia a alocat 8 trilioane de ruble (123 de miliarde de dolari) stimulente care să ajute economia în momentul de față.

Urmăriți B1TV.ro și pe