Val de epurări în armata rusă: Mai mulți generali de top au fost arestați din cauza eșecurilor din Ucraina

Val de epurări în armata rusă: Mai mulți generali de top au fost arestați din cauza eșecurilor din Ucraina
Sursă foto: Hepta - DPA Images

Eșecul operațiunilor ruse în Ucraina a condus la un val de epurări la vârful armatei ruse, informează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MO) pe canalul oficial de Telegram.

Au început epurările la vârful armatei ruse

„În timpul războiului ruso-ucrainean nici una dintre sarcinile strategice pe care Putin le-a enunțat patetic în discursul său din 23 februarie nu a fost îndeplinită. Acest lucru a generat o „curățare” în rândurile generalilor din armata rusă”.

Viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre și viceamiralul său adjunct Serhi Pinciuk au fost printre primii demiși.

Potrivit Ministerului Apărării, aceștia au fost înlăturați din funcție și arestați după ce o rachetă ucraineană „Neptun” a scufundat crucișătorul „Moscova”.

Și-au pierdut funcțiile comandanții Armatei a 6-a Vladislav Yershov și Armatei 1-a de tancuri general-locotenent Serhi Kisil.

Aceștia au fost pedepsiți pentru „pierderi fără precedent” de soldați și echipamente.

Aceeași soartă a avut-o și comandantul celui de-al 22-lea regiment din Crimeea, generalul-maior Arkadi Marzoev, precum și comandantul Brigăzii 103 a Forțelor Armate ruse Mihail Ponomarev. Serviciul de informații a remarcat că epurările nu a făcut decât să crească nemulțumirea în rândurile Forțelor Armate Ruse.

Putin este implicat direct în deciziile militare în războiul din Ucraina

Liderul de la Kremlin s-a implicat direct în deciziile militare în ceea ce privește războiul din Ucraina, încât ia decizii operaționale și tactice la nivelul de comandă al unui colonel sau general de brigadă, potrivit The Guardian, care citează surse militare occidentale.

Președintele rus se implică și în operațiunile și deciziile privind deplasările forțelor ruse în Donbas, având în vedere că săptămâna trecută armata rusă a suferit o înfrângere în fața ucrainenilor, încercând de mai multe ori să traverseze un râu strategic din estul Ucrainei.

Potrivit The Guardian, Vladimir Putin lucrează în continuare îndeaproape cu generalul Valerii Gherasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, spre deosebire de afirmațiile făcute de Ucraina săptămâna trecută conform cărora șeful militar a fost exclus.

Urmăriți B1TV.ro și pe