Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL! REVOLTĂ fără precedent, toți pensionarii sunt ÎN STRADĂ… Pică Guvernul?

Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL! REVOLTĂ fără precedent, toți pensionarii sunt ÎN STRADĂ... Pică Guvernul?

Mii de oameni au protestat în centrul orașului Zagreb, capitala Croației, față de planurile Guvernului de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani și de a micșora pensiile în cazul celor care optează pentru pensionarea anticipată, relatează Reuters.

SCENE +18 CU DELIA MATACHE! A APĂRUT GOALĂ PUŞCĂ ÎN DIRECT!BENDEAC A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)

Manifestațiile din Croația vin în contextul în care Guvernul i-a cerut Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033. „Trebuie accelerate eforturile pentru a face ca sistemul de pensii să fie unul sustenabil”, își justifică Executivul decizia.

Guvernul croat a propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

CUTREMUR MONDEN! SILVIU PRIGOANĂ, ÎN STARE DE ŞOC! ADRIANA BAHMUȚEANU A PIERDUT LUPTA…

„Există multă nefericire și amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă față de lucrătorii și pensionarii noștri?, a declarat Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, către mulțimea adunată în centrul capitalei.

„Muncesc pe ploaie și pe soare. Car zi de zi cu picioarele și spatele sute de pubele de gunoi arhipline. M-am operat deja la un genunchi, va trebui să mă operez și la al doilea”, a declarat un angajat al unei firme de curățenie.

Sindicaliștii consideră că noua lege i-ar afecta în special pe lucrătorii mai în vârstă, aflați adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă.

DIVORȚUL ANULUI! ANAMARIA PRODAN RUPE TĂCEREA! REGHECAMPF E LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

Totodată, ei au atras atenția că, în Croația, durata de viață este mai redusă decât în multe alte țări din Uniunea Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe