Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ OFICIAL! REVOLTĂ fara precedent, toți PENSIONARII SUNT ÎN STRADĂ… Proteste masive care pot DĂRÂMA GUVERNUL!

Foto: pixabay.com

Mii de oameni au protestat sâmbătă în centrul capitalei Croaţiei, Zagreb, ca reacție la decizia guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 67 de ani şi de a diminua pensiile pentru cei care optează pentru pensionarea anticipată, notează Reuters.

SCENE +18 CU DELIA MATACHE! A APĂRUT GOALĂ PUŞCĂ ÎN DIRECT!BENDEAC A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)

Recent, guvernul a cerut parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033, justificându-şi decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face sustenabil sistemul de pensii.

Guvernul croat a propus de asemenea o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a declarat Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul.

CUTREMUR MONDEN! SILVIU PRIGOANĂ, ÎN STARE DE ŞOC! ADRIANA BAHMUȚEANU A PIERDUT LUPTA…

Angajaţii din industria metalurgică şi sistemul medical s-au adresat participanţilor la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.

„Muncesc pe ploaie şi pe soare. Car zi de zi cu picioarele şi spatele sute de pubele de gunoi arhipline. M-am operat deja la un genunchi, va trebui să mă operez şi la al doilea”, a declarat un angajat al unei firme de curăţenie, citează Agerpres.

DIVORȚUL ANULUI! ANAMARIA PRODAN RUPE TĂCEREA! REGHECAMPF E LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

Sindicaliştii insistă că noua lege i-ar afecta îndeosebi pe lucrătorii mai în vârstă, aflaţi adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă. Ei au atras totodată atenţia că în Croaţia durata de viaţă este mai redusă decât în multe alte ţări din Uniunea Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe