Vezi îndeaproape cum suge sânge un țânțar! (VIDEO)

Vezi îndeaproape cum suge sânge un țânțar! (VIDEO)

Odată cu venirea caniculei populația va fi din ce în ce mai deranjată de reapariția roiurilor de țânțari.

Aceste insecte sunt vinovate de propagarea a numeroase boli cu ajutorul ventuzei pe care o folosesc la penetrarea epidermei oamenilor și sugerea sângelui.

Prin acest procedeu pot fi contractate boli precum febra galbenă, malaria sau virusul HIV.

Estimările arată că țânțarii sunt vinovați pentru îmbolnăvirea a peste 700 de milioane anual, din Africa, America de Sud, America Centrală, Mexic, Rusia și o bună parte din Asia, îmbolnăviri ce duc la cel puțin 2 milioane de decese anual.

Imaginile arată, în detaliu, cum un țânțar își înfinge trompa în epidermă și își umple corpul cu sânge, umflându-se precum un balon.

VEZI, în detaliu, cum atacă țânțarii

Embed: " />
Tags:
Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia