Vicecancelarul german: Lipsa de acțiune a Europei în criza refugiaților a împins Germania la limitele capacităților sale

Vicecancelarul german: Lipsa de acțiune a Europei în criza refugiaților a împins Germania la limitele capacităților sale
Foto: worldbulletin.net

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat că ”lipsa de acțiune a Europei” a împins Germania ”la limitele capacităților sale” de primire a refugiaților, informează AFP, citată Agerpres.

Germania s-a confruntat din nou cu un val masiv de imigranți și, în noaptea de duminică spre luni, autoritătățile de la Berlin chiar au fost nevoite să oprească traficul feroviar spre Austria pentru 12 ore. În plus, autoritățile germane au fost nevoite să reintroducă și controalele la frontiere.

„Lipsa de acțiune a Europei în criza refugiaților a împins între timp Germania la limitele capacităților sale”, a declara vicepremierul, care este și Ministru al Economiei.

Acesta a mai susținut că problema „nu este în primul rând numărul de refugiați, ci rapiditatea cu care vin aceștia” și care complică sarcina landurilor și a municipalităților.

Miniștrii de Interne din UE se reunesc luni la Bruxelles pentru a discuta despre distribuirea între statele membre ale Uniunii a 160.000 de refugiați, așa cum a propus Comsiai Europeană. Instituția a propus o schemă de cote obligatorii, care este susținută de Germania, dar căreia i se opun mai multe state, în special din estul continentului.

”În paralel, trebuie să ajutăm rapid și eficient țările de origine ale acestor refugiați”, a mai susținut oficialul german.

Gabriel a propus astfel un „ajutor imediat de 1,5 miliarde de euro”, pus la dispoziție „de Germania și Europa” și destinat „celor mai mari tabere de refugiați”, cum ar fi cele din Liban și Iordania, pentru școală, alimente și cazare.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de imigranți numai în acest an.