Vicepremierul rus Dmitri Rogozin: Traian Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova la România

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin: Traian Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova la România
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, miercuri, pe contul său de Twitter, întâlnirea lui Traian Băsescu cu președintele Parlamentului moldovean Igor Corman. Rogozin spune că Băsescu a planificat integrarea ...

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, miercuri, pe contul său de Twitter, întâlnirea lui Traian Băsescu cu președintele Parlamentului moldovean Igor Corman.

Rogozin spune că Băsescu a planificat integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către România.

„«Calul Traian» (Traian Băsescu) a pregătit pentru Republica Moldova două etape: iniţial, «integrarea în Uniunea Europeană», apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România”, a scris Rogozin, potrivit Mediafax.

În timpul întâlnirii de luni, cu președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu și-a exprimat îngrijorarea că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean.

„Aveţi misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile europene, astfel încât acestea să nu rămână simple poveşti”, i-a transmis Băsescu lui Corman, membru al Partidului Democrat din R.Moldova.

Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deşi existau premisele integrării europene.

De asemenea, Camera Deputaţilor din Romania a adoptat, luni, o declaraţie privind susţinerea Republicii Moldova în eforturile de aderare la UE.