Vicepremierul Siriei: Damascul este pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad

Vicepremierul Siriei: Damascul este pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad
Vicepremierul sirian, Qadri Jamil, a dat de înțeles, în urma unor discuții cu oficiali ruși, că Damascul ar fi pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad, pentru a pune capăt unui conflict sângeros...

Vicepremierul sirian, Qadri Jamil, a dat de înțeles, în urma unor discuții cu oficiali ruși, că Damascul ar fi pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad, pentru a pune capăt unui conflict sângeros care durează de 17 luni și care a dus la moartea a 23.000 de oameni, informează site-ul news.com.au.

„În cadrul procesului de negociere, putem studia toate problemele şi suntem pregătiţi să studiem chiar şi această problemă”, a declarat Qadri Jamil în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei întâlniri cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Jamil a ținut să precizeze că discuțiile nu au fost conduționate de demisia lui al-Assad, altfel ”dialogul nu ar fi fost posibil”.

Statele Unite, ţări europene, dar şi din lumea arabă l-au îndemnat în mai multe rânduri pe preşedintele sirian Bashar al-Asad să demisioneze. Washingtonul a reiterat acest apel luni.