Vicepremierul Ucrainei: „50 de civili au fost evacuați, vineri, din Azovstal”

Vicepremierul Ucrainei: 50 de civili au fost evacuați, vineri, din Azovstal
Foto: Hepta/Sputnik / Valery Melnikov.

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate din uzina Azovstal din Mariupol, printre care femei, copii și bătrâni, susține Irina Vereșciuk, vicepremierul ucrainean și  ministrul reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

Rușii au împiedicat evacuarea oamenilor

Potrivit acesteia, din cauza provocărilor constante și încălcărilor de încetare a focului, evacuarea a fost extrem de lentă, astfel încât oamenii nu au putut fi evacuați.

Presei ucraineană  informează că vineri, după-amiază invadatorii ruși au încălcat acordul de încetare a focului de la Mariupol pentru evacuarea populației civile din uzina Azovstal. Aceștia au tras într-o mașină destinată transportului civililor.

„Mâine dimineață vom continua operațiunea de evacuare. La ora 17:00 oamenii vor aștepta autobuzele care vor duce pe toată lumea la Bezymyanny.  Convoiul de la Azovstal va pleca spre Zaporojie. Mâine ar trebui să reușime”, a precizat Irina Vereșciuk.

Peste 40 de prizonieri ucraineni au revenit acasă

Tot vineri, a avut loc un schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. În urma acestuia, 41 de persoane (inclusiv 11 femei) s-au întors acasă, în Ucraina, informează Irina Vereșciuk, ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar, pe Telegram.

Potrivit acesteia, peste 40 de ucraineni s-au întors acasă, după ce au fost eliberați din captivitate: „28 de militari și 13 civili se întorc acasă. Astăzi printre cei eliberați se află rectorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe