Vicepremierul Ucrainei: „50 de civili au fost evacuați, vineri, din Azovstal”

Vicepremierul Ucrainei: 50 de civili au fost evacuați, vineri, din Azovstal
Foto: Hepta/Sputnik / Valery Melnikov.

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate din uzina Azovstal din Mariupol, printre care femei, copii și bătrâni, susține Irina Vereșciuk, vicepremierul ucrainean și  ministrul reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

Rușii au împiedicat evacuarea oamenilor

Potrivit acesteia, din cauza provocărilor constante și încălcărilor de încetare a focului, evacuarea a fost extrem de lentă, astfel încât oamenii nu au putut fi evacuați.

Presei ucraineană  informează că vineri, după-amiază invadatorii ruși au încălcat acordul de încetare a focului de la Mariupol pentru evacuarea populației civile din uzina Azovstal. Aceștia au tras într-o mașină destinată transportului civililor.

„Mâine dimineață vom continua operațiunea de evacuare. La ora 17:00 oamenii vor aștepta autobuzele care vor duce pe toată lumea la Bezymyanny.  Convoiul de la Azovstal va pleca spre Zaporojie. Mâine ar trebui să reușime”, a precizat Irina Vereșciuk.

Peste 40 de prizonieri ucraineni au revenit acasă

Tot vineri, a avut loc un schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. În urma acestuia, 41 de persoane (inclusiv 11 femei) s-au întors acasă, în Ucraina, informează Irina Vereșciuk, ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar, pe Telegram.

Potrivit acesteia, peste 40 de ucraineni s-au întors acasă, după ce au fost eliberați din captivitate: „28 de militari și 13 civili se întorc acasă. Astăzi printre cei eliberați se află rectorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: În această perioadă, trebuie să înțelegem exact care e situația care ne poate propulsa. În ce domeniul lucrăm, acolo să căutăm să avansăm, să facem lucrurile diferit (VIDEO)
23:40 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Perioadă cu provocări, conflicte și întâmplări bizare. Trebuie să fim atenți la orice formă de dezinformare. Cheia e cunoașterea (VIDEO)
23:06 - Claudia Pătrășcanu, vacanță de coșmar în Antalya: „Mi s-a spart timpanul în avion”
22:33 - Franţa: 250.000 de oameni au protestat față de extrema dreaptă / Principalele partide de stânga au reuşit să se alieze, dar deja se ceartă. Macron: E ca la nebuni (VIDEO)
21:49 - George Simion promite un milion de case ieftine dacă ajunge președinte: „E posibil! Noi știm să fim harnici”
21:21 - Secrete militare ale Chinei, cumpărate cu sub 1 dolar de la un centru de reciclare. Cum s-a întâmplat
20:46 - Mihaiu: Am depus 7 plângeri penale. La Sectorul 2 sunt fraude clare. Poate n-ar fi fost așa o problemă dacă diferența de voturi dintre candidați n-ar fi fost așa mică. Dacă localele au fost cu probleme, parlamentarele și prezidențialele cum vor fi? (VIDEO)
20:08 - Simona Halep, din nou pe teren: „Nu vreau să sune a discurs de retragere. Mă gândesc la revenire, nu la retragere”
19:46 - Mihaela Borcea, de tânără în afaceri: „Prima a fost cu butelii. A fost destul de greu, mai ales că atunci era un domeniu exclusiv pentru bărbați”
19:19 - Cum își crește Amalia Enache fetița de 8 ani: „Copiii au nevoie de limite. Nu e duritate, e fermitate”