Victor Ponta: „Viviane Reding habar nu are despre situaţia politică din România”

Victor Ponta: „Viviane Reding habar nu are despre situaţia politică din România”
Premierul Victor Ponta se arată din nou nemulțumit de faptul că lideri europeni își exprimă îngrijorarea cu privire la situația politică din România. Astfel, în urma declarațiilor de miercuri ale comisarului...

Premierul Victor Ponta se arată din nou nemulțumit de faptul că lideri europeni își exprimă îngrijorarea cu privire la situația politică din România. Astfel, în urma declarațiilor de miercuri ale comisarului european pentru Justiție Viviane Reding, Ponta susține că aceasta „habar nu are de situaţia politică din România şi se află în campanie electorală pentru PDL”.

„Doamna Reding habar nu are, era informată de Monica Macovei că arestăm judecătorii Curţii Constituţionale. Este în campanie electorală pentru PDL, nu are habar şi comite un gest de campanie”, a spus Ponta la RTV.

El a adăugat că România şi Bulgaria „nu au voie să intre în Schengen” şi că ţările din estul Europei, inclusiv România, „trebuie puse la colţ”, în condiţiile în care la nivelul Uniunii Europene se discutăl pe fondul crizei economice, de o Europă împărţită în două, respectiv între state performante şi ţări mai puţin performante.

Comisia Europeană și-a exprimat, prin intermediul comisarului european pe Justiție Viviane Reding, preocuparea pentru atacurile la democrație care încă au loc în România, menționând că aşteaptă de la premierul Victor Ponta fapte concrete.

„Suntem, în continuare, extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România”, a declarat Reding într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a Comisiei. (Detalii AICI)