Video: spioni ruşi capturaţi de ucrainieni pe o plajă din Sumi

Video: spioni ruşi capturaţi de ucrainieni pe o plajă din Sumi
Spion rus imobilizat de militarii ucrainieni. Foto: ssu.gov.ua

Ofițerii de contrainformații ai Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) au neutralizat doi agenți ruşi care ar fi efectuat recunoașterea zonei de frontieră din regiunea Sumi. Potrivit anchetatorilor, acţiunile de spionaj  au vizat informații despre locațiile de desfășurare, numărul de trupe și arme, precum și despre fortificațiile disponibile ale forțelor de Apărare ucrainene.

Potrivit SBU, inamicul plănuia să folosească aceste date pentru posibilul transfer al grupurilor de sabotaj și recunoaștere pe teritoriul regiunii amintite.

Militarii ucrianieni au publicat un film chiar din timpul capturării spionilor pe care le-au postat pe site-ul Serviciului de Informaţii. Imaginile surprind atât capturarea unui agent rus este imobilizat în timp ce se afla pe o plaja din regiune cât şi percheziţiile le domiciliul acestora.

Potrivit anchetei, cei doi bărbați au fost recrutați de serviciile speciale ruse în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi făcut fotografii și videoclipuri ale instalațiilor militare și au predat fișiere legate de zonă angajaților serviciul de informaţii a Rusiei, FSB, urmaşul bătrânului KGB.

Pentru a comunica între ei și a transfera date către FSB, au folosit măsuri conspirative și canale închise pre-dezvoltate de comunicare electronică. În timpul perchezițiilor la locuința informatorilor ruşi, militarii ucrainieni au găsit echipamente informatice și telefoane mobile cu dovezi de comunicare cu curatorii ruși.

Investigațiile au fost efectuate de către angajații unităților regionale ale SBU din Regiunea Sumi și Regiunea Vinița.

Urmăriți B1TV.ro și pe