Viena se va redeschide complet abia pe 20 decembrie / La nivel federal, lockdown-ul austriac va continua pentru persoanele nevaccinate

Viena se va redeschide complet abia pe 20 decembrie / La nivel federal, lockdown-ul austriac va continua pentru persoanele nevaccinate
Foto: Pixabay

Primarul Vienei, Michael Ludwig, ezită să redeschidă complet cel mai mare oraș al Austriei. Începând de luni, 13 decembrie, sectorul de cultură, cel de comerț și alte servicii își vor relua activitatea pentru publicul vaccinat, însă restaurantele și industria hotelieră vor putea face același lucru abia pe 20 decembrie. Măsurile de tip lockdown vor continua, totuși, pentru persoanele nevaccinate, transmite Vindobona.

Viena se va redeschide complet abia pe 20 decembrie, spune primarul Michael Ludwig

Primarul Vienei a prezentat marți planul pentru ieșirea din lockdown. Cel mai populat oraș al Austriei se va redeschide gradual, sub condiții stricte și doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Zona de comerț cu amănuntul, inclusiv târgurile de Crăciun, sectorul cultural și alte servicii se vor redeschide luni, 13 decembrie, la capătul a trei săptămâni de lockdown. La o distanță de o săptămână vor urma același exemplu și restaurantele, și industria hotelieră.

Așa-numita „gastronomie de noapte” va rămâne închisă.

Activitățile sportive în spații închise vor rămâne restricționate. În principiu este vorba despre sporturile care presupun contact fizic, însă deocamdată nu s-au furnizat prea multe detalii.

Lockdown-ul austriac va continua pentru persoanele nevaccinate și după 12 decembrie

La nivel federal, lockdown-ul austriac se va încheia duminică, 12 decembrie, pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au trecut prin boală, dar va continua în cazul celor care nu au anticorpi, o informație confirmată de noul cancelar al Austriei, Karl Nehammer, care l-a succedat în funcție pe Alexander Schallenberg.

De la debutul pandemiei, pe teritoriul Austriei au fost confirmate peste 1,2 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, arată datele centralizate marți de Worldometer. Numărul deceselor COVID-19 se apropie de 13.000 la nivel național, cu circa 1,1 milioane de persoane declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe