Viktor Orban, despre imigranții care vor trece de gardul ridicat la frontiera cu Serbia: Nu va fi necesară folosirea armelor

Viktor Orban, despre imigranții care vor trece de gardul ridicat la frontiera cu Serbia:  Nu va fi necesară folosirea armelor
Foto: dailynewshungary.com

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Ungaria nu va deschide focul asupra imigranților care încearcă să treacă de gardul ridicat la frontiera de sud a țării, cu Serbia, scrie Reuters.

„Va exista un gard de care nu se va putea trece. Cine vrea totuși să treacă de acest gard trebuie arestat și condamnat. Nu va fi necesară folosirea armelor”, a spus acesta.

Orban a mai precizat că mulți dintre imigranți, care ajung vin din Orientul Mijlociu, Africa și Asia,  fug de sărăcie și nu sunt cu adevărat refugiați care au nevoie de azil.

„Noi protejăm Europa conform normelor europene care prevăd că granițele pot fi traversate doar în anumite zone în mod controlat și după înregistrare”, a afirmat premierul ungar.

Acesta a mai precizat că dorește să discute despre cotele europene pentru primirea refugiaților odată ce frontierele externe ale Europei vor fi închise.

„Dacă frontierele externe ale Europei nu sunt blocate nu are niciun sens să vorbim de cote. Când vom închide frontiera externă și vom opri astfel imigrația ilegală, atunci putem vorbi despre orice soluție”, a mai spus Viktor Orban.