Viktor Orban: Fidesz s-a despărțit de PPE și discută cu alte forțe politice din Parlamentul European

Viktor Orban: Fidesz s-a despărțit de PPE și discută cu alte forțe politice din Parlamentul European
Viktor Orban / Foto: Facebook

Fidesz este în discuții cu alte forțe politice conservatoare pentru crearea unui nou grup în Parlamentul European, a declarat premierul Viktor Orban vineri, la postul public de radio, potrivit Reuters.

Declarația acestuia are loc în contextul în care Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European a decis modificarea regulamentului pentru a putea suspenda delegațiile formațiunilor deja suspendate dinPPE.

Fidesz, în căutarea unui nou grup în Parlamentul European

Premierul ungar a spus că discută cu aliați politici din Polonia, fără a preciza la ce partid se referă. De asemenea, acesta a anunțat că Fidesz este negocieri cu Matteo Salvini, dar și cu Giorgia Meloni, lidera partidului conservator Frații Italiei.

”N-avem nevoie să ne grăbim”, a afirmat Orban în interviul său săptămâna la radioul public. El a declarat că scopul este găsirea unei case politice pentru Fidesz și forțele similare din Europa care nu doresc migranți și vor să ”protejeze” familiile tradiționale.

Modificarea adoptată joi permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European, după cum a anunțat anterior și deputatul Siegfried Mureșan. Orban a declarat că acțiunea a fost „în mod clar o mutare împotriva Fidesz” care a fost suspendată în martie 2019 din PPE.

Regulamentul privind suspendarea deegațiilor dinPPEa fost adoptat

Despre modificarea regulamentului PPE a comentat și eurodeputatul Siegfried Mureșan: „Conform noilor reguli, putem suspenda delegația unui partid din GrupulPPEdacă partidul respectiv este deja suspendat din Partidul Popular European. Această suspendare va fi adoptată cu majoritatea voturilor exprimate”, a anunțat pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan, subliniind că o asemenea suspendare nu era posibilă înainte de modificarea regulamentuluiPPE.

Acesta a amintit că „în momentul de față, avem un partid suspendat din Partidul Popular European. Este vorba de FIDESZ din Ungaria”.

Săptămâna trecută, liderul grupului europarlamentar alPPE, germanul Manfred Weber, şi ceilalţi membri ai conducerii grupului au făcut un pas către noile reguli privind suspendarea, care ar permite penalizarea unui partid membru în ansamblul său şi nu doar a unui singur eurodeputat.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său