Viktor Orban: Imigranții sunt 80% tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată decât cu refugiați. E nedrept că SUA și țările arabe nu ajută Europa în acestă criză

Viktor Orban: Imigranții sunt 80% tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată decât cu refugiați. E nedrept că SUA și țările arabe nu ajută Europa în acestă criză
Foto: latestnewslink.com

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că este nedrept faptul că SUA și statele arabe nu primesc mai mulți imigranți și lasă doar Europa să se confrunte cu această criză, informează AFP, citată de Agerpres.

„Este nedrept că SUA nu primesc decât 10.000-15.000 de refugiați. Este nedrept că Israelul nu primește niciunul, că Australia nu primește niciunul, că țările arabe bogate tergiversează și că toată lumea se îndreaptă spre Europa. Ungaria consideră că, fără SUA, Rusia, China și țările arabe bogate, nici cea mai mică propunere pentru soluționarea crizei imigranților nu poate fi viabilă”, a insistat liderul de la Budapesta.

Viktor Orban a pledat miercuri, la Adunarea Generală a ONU, pentru un sistem de ”cote mondiale” menit să ”împartă povara”, dar nu s-a referit la state anume.

Acesta a insistat vineri că Europa se confruntă cu o criză nu a refugiaților, ci a imigranților economici:  „Dacă viața lor nu este în pericol și au ajuns într-o țară sigură, ar trebui să nu mai poată merge mai departe. Nu poți fi un refugiat ‘ca la carte’ alegând țara de destinație”.

În opinia premierului Ungariei, majoritatea celor care au ajuns în ultimele luni pe continent sunt tineri care seamănă mai mult cu o armată decât cu un grup de refugiați care caută să se salveze din zone de conflict.

„Imigranții sunt cel puțin în proporție de 80% tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată decât cu refugiați”, a insistat Viktor Orban. Totuși, acesta este contrazis de statisticile Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați și de UNICEF, conform cărora o treime dintre refugiați sunt femei și copii.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)