Viktor Orban, MESAJ EXPLOZIV de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: „Trăiască patria!” să răsune încă timp de sute de ani de la Dunajska Streda la Miercurea Ciuc

Viktor Orban, MESAJ EXPLOZIV de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Trăiască patria! să răsune încă timp de sute de ani de la Dunajska Streda la Miercurea Ciuc
Foto: Tinutul Secuiesc / Facebook

Mesaj incendiar al premierului ungar Viktor Orban, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

El a adresat o scrisoare maghiarilor, în care a subliniat necesitatea solidarităţii şi a apărării libertăţii şi a culturii maghiare milenare.

„Astăzi a venit din nou vremea când trebuie să ne apărăm împreună libertatea şi cultura milenară, deoarece noi, maghiarii, nici astăzi nu ne dorim altceva decât să putem sărbători împreună eroii şi să clădim o lume în care putem folosi limba noastră în mod liber şi putem spune cu mândrie că, aidoma strămoşilor noştri, şi noi vrem să trăim în Bazinul Carpatic sub semnul tricolorului care simbolizează forţă, fidelitate şi speranţă în viitor”, afirmă Orban, potrivit news.ro.

„Daţi-mi voie să vă salut respectuos pe Dumneavostră cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la declanşarea Revoluţiei începute în 1848 şi să vă urez ca versurile ‘Trăiască libertatea maghiară! Trăiască patria!’ să răsune încă timp de sute de ani de la Berehove la Novi Sad şi de la Dunajska Streda la Miercurea Ciuc”, a mai spus Viktor Orban în mesajul său.

15 martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.