Viktor Orban: Piticul UE impune sancţiuni gigantului Rusia. Piticul va pieri

Viktor Orban: Piticul UE impune sancţiuni gigantului Rusia. Piticul va pieri
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Declaraţie controversată a premierului Ungariei, Viktor Orban. Potrivit acestuia, Uniunea Europeană este un pitic care impune sancţiuni gigantului, Rusia, iar în cele din urmă acesta va pieri, potrivit Antena3.

Orban a cerut revizuirea sancțiunilor

Afirmațiile lui Viktor Orban au avut loc în cadrul unui eveniment organizat la Berlin de către o revistă de politică şi cultură.

Acesta a cerut revizuirea sancţiunilor şi a acuzat Uniunea Europeană că schimbă dependenţa energetică de Rusia cu cea de Statele Unite.

Totodată, Viktor Orban a lăudat-o pe Angela Merkel, spunând că ea ar fi putut preveni războiul Rusiei în Ucraina dacă ar fi fost încă în funcţie. „Ce a făcut Angela Merkel în momentul crizei din Crimeea a fost o capodoperă”, a spus premierul maghiar.

Greenpeace va da în judecată Uniunea Europeană pentru că vrea să includă gazul și energia nucleară pe lista investițiilor ecologice, sursă foto: captură YT

Orban susține că sancţiunile ar putea fi lansate într-un mod care să nu distrugă zona de energie

În opinia lui, dependența energetică faţă de SUA „ar fi mai convenabilă din punct de vedere politic, pentru că americanii, spre deosebire de ruşi, sunt democraţi”, dar „nu ar fi un lucru bun”, deoarece Europa, ca client, „ar trebui să aibă patru sau cinci oferte pe masă din care să aleagă”.

„Dacă am fi făcut sancţiunile corect, preţurile la energie nu ar fi în creştere”, a spus premierul ungar, adăugând că „sancţiunile ar putea fi lansate într-un mod care să nu ne distrugă în zona de energie, dar Comisia nu a reuşit să facă acest lucru”.

„Prin urmare, când vine vorba de sancţiuni, sunt obligat să spun ca am o problemă şi dacă nu veniţi să ajutaţi, îmi voi folosi dreptul de veto. Nu puteţi da cu piciorul în unguri aruncându-i deoparte şi lăsându-i într-un colţ”, a afirmat Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe