Violenţele au trecut graniţa din Turcia în Armenia: O NOUĂ ÎNCERCARE de lovitură de stat

Violenţele au trecut graniţa din Turcia în Armenia: O NOUĂ ÎNCERCARE de lovitură de stat
Foto: protv.md

Încercare de lovitură de stat şi în Armenia! Un grup de persoane înarmate au ocupat sediul central al poliţiei din Erevan.

Aceştia cer eliberarea mai multor prizonieri politici şi demisia președintelui Armeniei Serj Sarkissian.

Atacatorii au făcut apel la populaţie pentru a ieşi în stradă. Până acum o singură persoană a fost ucisă.

Violenţele au trecut graniţa din Turcia în Armenia. Mai multe persoane înarmate au ocupat sediul central al poliţiei din capitala Erevan. Atacatorii au luat mai mulţi ostatici, după ce au rupt porţile sediului poliţiei cu un camion, potrivit B1TV.

Se pare că ar fi vorba de o încercare de lovitură de stat, întrucât atacatorii cer demisia preşedintelui Serj Sarkissian şi eliberarea mai multor prizonieri politici. Printre aceştia se află şi unul dintre principalii opozanţi ai autorităţilor de la Erevan, generalul Jir Sefilian.

Acesta se află încarcerat întrucât şi-a exprimat dezacordul față de modul în care guvernul a gestionat conflictul dintre separatiștii pro-armeni și regiunea separatistă azeră Nagorno-Karabah.

Trupele de intervenție au restabilit imediat situaţia. Pe cladirile din jurul instituției s-au instalat mai mulţi lunetişti. Potrivit martorilor, un polițist a fost ucis și mai mulți sunt răniți.

Ultima oră
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare