Vitali Saveliev, ministrul rus al Transporturilor: „Sancțiunile impuse Rusiei au rupt toată logistica din țara noastră”

Vitali Saveliev, ministrul rus al Transporturilor: „Sancțiunile impuse Rusiei au rupt toată logistica din țara noastră”
„Sancțiunile impuse Rusiei au rupt toată logistica din țara noastră”. Sursa: Hepta/ Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Vitali Saveliev, ministrul rus al transporturilor, a acordat un interviu pentru agenția de presă de stat TASS, susținând că sancțiunile impuse Rusiei au „rupt” structura logistică a țării.

Acesta a subliniat că, în acest moment, Moscova caută rute comerciale alternative, precum  coridorul de transport internațional nord-sud (INSTC), rută ce leagă India de țările din Asia Centrală, Rusia și Europa prin Iran.

„Trebuie să căutăm noi coridoare logistice”

„Sancțiunile impuse Rusiei… au rupt practic toată logistica din țara noastră. Trebuie să căutăm noi coridoare logistice”, a declarat Vitali Saveliev, într-un discurs susținut în timpul unei vizite în orașul port Astrakhan, de la Marea Caspică, potrivit Digi24.

În același timp, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a criticat sancțiunile economice „nebunești” impuse împotriva Rusiei și spune că țara sa nu poate continua aprovizionarea cu alimente în acest condiții.

Totodată, secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat Moscova că a luat ostatică aprovizionarea cu alimente a milioane de ucraineni şi a milioane de alte persoane din întreaga lume”.

„Nu merge aşa, nu suntem idioţi”

Rusia asigură aproximativ 30% din aprovizionarea cu alimente a planetei. Medvedev spune că acest lucru nu mai poate fi posibil, în condițiile în care țara este supusă sancțiunilor occidentale „nebunești”.

„Ţara noastră este pregătită să îşi asume toate obligaţiile”, a reacţionat Medvedev. „Dar aşteaptă, de asemenea, ajutorul partenerilor săi comerciali”, a declarat pe Telegram actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit HotNews.

„În caz contrar, nu are sens: pe de o parte ne pun sancţiuni nebuneşti şi pe de altă parte ne cer să asigurăm aprovizionarea cu alimente. Nu merge aşa, nu suntem idioţi”, a adăugat fostul preşedinte rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni