Fiul lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, candidează la parlamentare pe listele PSD Suceava

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, candidează la parlamentare pe listele PSD Suceava
Foto: Cristian Popescu Piedone / Facebook

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD Suceava. Listele acestei filiale, dar și a altor 18, au fost validate de conducerea centrală a partidului. Tânărul e liderul filialei din Sectorul 5 a PPU-SL. Tatăl său, Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, a câștigat recent alegerile la Primăria acestui sector.

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, candidează la alegerile parlamentare pe listele PSD

Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat a validat listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat ale 19 organizații de partid, inclusiv cea din Suceava. Aici, lista de candidați pentru Camera Deputaților este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect, Mirela Elena Adomnicăi, Vlad Popescu şi liderul tinerilor social democraţi, George Şoldan.

Vlad Popescu este nimeni altul decât fiul lui Cristian Popescu Piedone şi liderul PPU-SL Sector 5 Bucureşti, informează știrisuceava.net. El nu are nicio legătură cu judeţul Suceava, dar este poziționat pe lista de candidați pe un loc eligibil.

Vlad Popescu a devenit cunoscut după ce firma pe care o deţine a încheiat mai multe contracte cu instituţii subordonate Primăriei Sectorului 4, pe vremea când aceasta era condusă de tatăl său, Cristian Popescu Piedone. El a fost cercetat de procurori şi pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor.

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, ales primar al Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, a candidat anul acesta la Primăria Sectorului 5, pe care a și câștigat-o. El i-a depășit cu câteva procente pe principalii contacandidați: Cristian Băcanu, membru PNL susținut de USR-PLUS, și Daniel Florea, încă primar al Sectorului, care a candidat din partea PSD.

„Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaţilor au avut în spate partide care au investit sume uriaşe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează!”, a reacționat Piedone pe Facebook, după câștigarea scrutinului.

Judecătoria de Sector l-a validat pe Piedone pentru Primăria Sectorului 5, după un scandal în care s-au lansat grave acuzații de fraudare a votului.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Judecarea apelului a început în abia în luna septembrie a acestui an.

65 de oameni au murit în incendiul care s-a produs acum aproape 5 ani. Supraviețuitorii și apropiații celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv plănuiesc un protest prin care să-și exprime dezamăgirea față de sistemul de Justiție din România. Manifestația va avea loc pe 30 octombrie, zi în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)