Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina pentru 36 de ore / Care este motivul deciziei

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina pentru 36 de ore / Care este motivul deciziei
Sursa Foto: Hepta/ Pavel Bednyakov / Sputnik

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat încetarea focului în Ucraina pentru 36 de ore. Motivul neașteptat pentru care Putin a luat această decizie este sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi, potrivit CNN.

Ucraina va fi lipsită de focul Rusiei timp de 36 de ore

Începând cu 6 ianuarie, ora 12:00, Ucraina va fi lipsită de focurile Rusiei până la ora 24:00 a zilei de 7 ianuarie, a anunțat Kremlinul.

„Ținând cont de apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact a părților din Ucraina de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie 2023 până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie 2023”, se arată într-un comunicat publicat de Kremlin.

„Plecând de la faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă locuiesc în zonele de ostilități, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le permită acestora să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, a mai declarat Putin, potrivit g4media.ro.

Vladimir Putin a luat această decizie în contextul în care Ucraina a respins apelul patriarhului Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril, de a înceta focul între cele două state cu ocazia Crăciunului pe rit vechi.

Șeful administrației prezidențiale ucrainene, Mihailo Podoliak, a menționat că acest lucru „Este o capcană cinică şi un element de propagandă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe