Vladimir Putin atrage atenția asupra infrastructurii militare a NATO de pe teritoriul Ucrainei / „Este o linie roșie, nu o depășiți”

Vladimir Putin atrage atenția asupra infrastructurii militare a NATO de pe teritoriul Ucrainei / „Este o linie roșie, nu o depășiți”
Sursă foto: Facebook Vladimir Putin & NATO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit extinderea infrastructurii militare a NATO de pe teritoriul Ucrainei drept „o linie roșie” care, speră el, să nu fie depășită de către alianța nord-atlantică, exprimându-și în același timp îngrijorarea cu privire la exercițiile militare ce au loc la granița Rusiei, a scris Reuters, citat de către Agerpres.

Rusia, îngrijorată de mișcările NATO

În timpul unei conferințe de investiții din Moscova, Vladimir Putin a făcut public crearea unei rachete hipersonice ce va fi în curând în arsenalul Kremlinului. De asemenea, o astfel de rachetă a fost testată în trecut și de către China, SUA declarându-și îngrijorarea cu privire la viteza cu care China reușește să se înarmeze.

Anterior, Statele Unite și Marea Britanie au avertizat Rusia că orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei va avea „consecințe grave”.

De asemenea, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat NATO că a desfășurat o cantitatea îngrijoratoare de armament militar și trupe pe teritoriul Ucrainei, iar Rusia se simte nevoită să răspundă agresiunilor și provocărilor militare ce vin din partea Occidentului și a Ucrainei, conform Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Federația Rusă că va suporta consecințele pentru orice tentativă de a invada Ucraina. Mesajul oficialului nord-atlantic vine în contextul acumulării de efective militare rusești de la frontiera ruso-ucraineană, al doilea eveniment de acest gen din 2021 după cel din primăvară.

Ucraina consideră că o lovitură de stat din partea Rusiei e posibilă pe 1-2 decembrie

Vorbind la o conferință de presă de vineri, Zelenskii a mai spus că Ucraina deține controlul deplin asupra granițelor sale și este pregătită pentru orice escaladare cu Rusia .

„Avem provocări nu numai din partea Federației Ruse și posibile escalade – avem provocări interne mari. Am primit informații că în 1-2 decembrie va avea loc o lovitură de stat în țara noastră”, a spus el.

Ultima oră
17:29 - Delia critică dur ultimul sezon din Asia Express. De ce nu ar participa niciodată la emisiune: Am văzut lucruri de care mi-ar fi rușine
17:26 - COSR suspendă finanțarea FR Schi-Biatlon. Federația a lăsat-o acasă pe Ania Caill, deși schioara adusese României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
17:23 - Lucian Bode anunță pedepse mai aspre pentru încălcarea regulilor de circulație. Comportamentul agresiv la volan se va sancționa cu amendă și cu suspendarea permisului (VIDEO)
17:21 - Mașinile electrice, tot mai populare printre români. Aproape 13.000 sunt deja înmatriculate în țara noastră
17:08 - Simona Halep a aflat pe ce loc va începe săptămâna. Românca a fost ajutată de liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty
16:57 - România a atins pragul de 50% din populația adultă vaccinată anti-COVID, cu cel puțin o doză de ser  
16:40 - Președintele Ucrainei salută disponibilitatea Rusiei de a sta la discuții. „Este o cale către pace”
16:39 - Fostul antrenor al lui Werder Bremen, suspendat un an pentru că a folosit un certificat de vaccinare fals. Markus Anfang a primit și o amendă de 20.000 de euro
16:35 - Andrei Baciu: Toate școlile rămân deschise săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor în spitale e de 34,05% (VIDEO)
16:17 - Nicolae Ciucă: Solicit ferm coordonatorilor de reforme și investiții responsabilitate maximă pentru îndeplinirea cu prioritate a jaloanelor din PNRR (VIDEO)