Vladimir Putin le-a transmis rușilor adunați în Piața Roșie că Rusia va obține victoria în Ucraina (VIDEO)

Vladimir Putin le-a transmis rușilor adunați în Piața Roșie că Rusia va obține victoria în Ucraina (VIDEO)
Foto: Hepta/Sputnik / Sergej Bobylev.

Președintele Vladimir Putin le-a spus rușilor adunați vineri seara la un concert pop patriotic televizat în Piața Roșie din Moscova, că Rusia va obține victoria în campania sa militară de șapte luni din Ucraina, potrivit Reuters.

 Putin îi asigură pe ruși că Ucraina va fi înfrântă

Concertul, susținut la umbra zidurilor Kremlinului, avea loc pentru a sărbători anexarea a patru regiuni ale Ucrainei, pentru care Putin semnase documente cu câteva ore mai devreme, la o ceremonie la Kremlin.

Flancat de liderii administrațiilor  susținute de ruși, cu turnurile multicolore ale Catedralei Sf. Vasile din secolul al XVI-lea pe fundal, Putin a spus că oamenii din cele patru regiuni au ales să se alăture „patriei lor istorice”.

El a spus că Rusia va face totul pentru a-i sprijini, a le spori securitatea și a-și reconstrui economiile.

„Bine ați venit acasa!” a spus el, stârnind scandări de „Rusia! Rusia!” din mulțimea care flutura steagul din piața întinsă.

Discurs furibund ținut de Vladimir Putin

Vladimir Putin a susținut un discurs în care a anunțat anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Zaporojie, Lugansk, Donețk și Herson.

„În Donețk și Lugansk, în Zaporojie și Herson, oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute și voi știți foarte bine care au fost acestea. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține legile țării noastre și legile Rusiei se vor aplica pentru noii cetățeni ai Federației Ruse, pentru că aceasta este voința a milioane de cetățeni”, a mințit Putin în discursul său.

Membrii Consiliului European au emis apoi o Declarație comună în care au respins și condamnat anexarea ilegală.

„Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu produc niciun fel de efect juridic”, au mai transmis ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe