Vladimir Putin se va vaccina împotriva COVID-19 cu Sputnik V, a anunțat Kremlinul

Vladimir Putin se va vaccina împotriva COVID-19 cu Sputnik V, a anunțat Kremlinul
foto: Hepta.ro / DPA Images

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, va primi vaccinul anti-coronavirus Sputnik V, a anunțat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru postul rus de televiziune de stat, transmite Reuters.

Vladimir Putin a decis să se vaccineze împotriva COVID-19 cu Sputnik V, spuneDmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului

„A spus că se va vaccina, a luat această decizie și aștepta să fie finalizate formalitățile”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit site-ului de la postul de televiziune Rossiya 1.

Rusia a demarat programul de vaccinare voluntară cu vaccinul de fabricație rusească Sputnik V în luna decembrie, iar campania de administrare a serului a început cu cele mai vulnerabile grupuri din Moscova.

Persoanele cu vârste mai mari de 60 de ani pot începe să aplice pentru vaccinare de luni, a precizat Sergei Sobyanin, primarul Moscovei, duminică, pe site-ul său, la o zi după ce ministerul rus al Sănătății anunța că, la capătul unui studiu separat, a fost aprobată utilizarea serului la persoanele în etate.

În vârstă de 68 de ani, Vladimir Putin declara anterior că vaccinul rusesc este eficient și sigur, precum și că nu vede niciun motiv pentru a refuza vaccinarea, adăugând că așteaptă ca serul să devină disponibil.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Rusia, Vladimir Putin a lucrat mai mult de la distanță, desfășurând întâlniri în sistem de videoconferință și limitându-și călătoriile.

Președintele rus anunța în luna august că una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic efectuat asupra vaccinului și că s-a simțit bine ulterior.

În luna noiembrie a fost autorizat un al doilea vaccin de fabricație rusească împotriva noului coronavirus. Este vorba despre EpiVacCorona, care a fost realizat de Institutul Vector din Siberia și care, potrivit rezultatelor intermediare, este eficient în proporție de 92% în protejarea persoanelor de COVID-19.

Rusia a trecut oficial de pragul psihologic de 3 milioane de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus. Autoritățile ruse au înregistrat peste 54.000 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, în timp ce mai bine de 2,4 milioane s-au vindecat, arată datele centralizate duminică de Worldometer.

La nivel global, peste 80,8 milioane de persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor a trecut de 1,7 milioane. Peste 57 milioane de persoane s-au vindecat.