Vladimir Putin și Angela Merkel insistă ca raportul inspectorilor ONU să fie studiat de Consiliul de Securitate

Vladimir Putin și Angela Merkel insistă ca raportul inspectorilor ONU să fie studiat de Consiliul de Securitate
Vladimir Putin și Angela Merkel au convenit, joi, în timpul unei discuții telefonice asupra necesității ca raportul experților ONU privind folosirea armelor chimice în Siria să fie studiat în Consiliul de...

Vladimir Putin și Angela Merkel au convenit, joi, în timpul unei discuții telefonice asupra necesității ca raportul experților ONU privind folosirea armelor chimice în Siria să fie studiat în Consiliul de Securitate, relatează AFP.

În timpul convorbirii ”a fost subliniată importanţa examinării în Consiliul de Securitate a raportului inspectorilor ONU privind presupusele fapte de folosire a armelor chimice în Siria„, anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei ruse.

Merkel a reafirmat că „atacul inuman cu gaze împotriva populaţiei civile siriene va necesita o reacţie internaţională„.

Totodată, cancelarul german i-a vorbit lui Putin despre o reacţie internaţională rapidă şi unanimă a Consiliului de Securitate al ONU, în care Rusia este unul dintre cei cinci membri, alături de Statele Unite, China, Marea Britanie şi Franţa.

Cancelarul Merkel şi preşedintele Putin au căzut de acord asupra faptului că diferendul nu se poate rezolva decât pe cale politică şi că eforturile pentru organizarea conferinţei internaţionale privind Siria (Geneva 2) trebuie continuate„, se arată într-un comunicat al cancelariei germane.

Joi, țările occidentale păreau să tergiverseze asupra lansării unui atac imediat în Siria.

Experții ONU susțin că armele chimice au fost utilizate în Siria, dar de către rebeli, nu de regimul Bashar al-Assad. (Detalii AICI)

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie