Volodimir Zelenski a discutat cu directorul general al FMI despre reconstrucția Ucrainei după război  

Volodimir Zelenski a discutat cu directorul general al FMI despre reconstrucția Ucrainei după război   
Președintele Volodimir Zelenski / Foto: Hepta.ro

Volodimir Zelenski a anunțat duminică că a discutat cu directorul general al FMI despre reconstruirea Ucrainei după război. Președintele de la Kiev și Kristalina Georgieva au vorbit și despre stabilitatea financiară a țării.

Zelenski a comunicat informațiile pe rețelele sociale, iar acestea au fost confirmate la scurt timp și de către directoarea FMI, Kristalina Georgieva.

Zelenski a discutat cu directorul general al FMI despre reconstruirea Ucrainei după război

Volodimir Zelenksi și Kristalina Georgieva au vorbit despre stabilitatea financiară a Ucraina și reconstruirea acesteia, după ce sute de imobile au fost distruse în timpul atacurilor ruse, lăsând astfel mii de ucraineni fără un adăpost.

Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi pregătirile pentru reconstrucţia de după război. Avem planuri clare deocamdată, precum şi o viziune asupra perspectivelor. Sunt sigur că cooperarea dintre FMI şi Ucraina va continua să fie fructuoasă”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

La rândul său, premierul ucrainean anunțase duminică că va participa la Reuniunea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale de la Washington, dorind astfel să obțină și mai multă asistență financiară pentru Ucraina.

Informațiile, confirmate și de către directorul general al Băncii Mondiale

Kristalina Georgiev a confirmat discuțian cu Zelenski într-o postare pe Twitter, ce a avut loc în cursul zilei de duminică.

„Mulţumesc pentru conversaţia foarte bună de astăzi”, a scris ea în mediul online. Directorul general al Fondului Monetar Internațional a mai anunțat și faptul că sprijinul FMI este esențial ca Ucraina să pună bazele unei societăți moderne, după invazia Rusiei din 24 februarie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe