Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson

Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat duminică, 3 octombrie, că forţele ucrainene au eliberat localităţile Arhanghelske şi Mîroliubivka din regiunea Herson.

Încă două localități, eliberate de armata ucraineană

Liderul ucrainean a menţionat cele două localităţi în discursul său de duminică noapte, când a mulţumit unor unităţi ale forţelor ucrainene pentru că s-au remarcat în prima linie.

În același timp, oficialii de la Moscova au început să critice conducerea militară a Rusiei în urma retragerii forțelor ruse și separatiste din orașul strategic Liman din regiunea Donețk, relatează agerpres.

Critici dure la adresa conducerii militare a Rusiei

Parlamentarul rus Andrei Guruliov a recunoscut, vorbind în direct la Soloviov Live, un canal pro-Kremlin, că nu poate explica această „capitulare” din punct de vedere militar.

„Nu îmi este clar de ce nu au evaluat corect situația la acel moment, nu au întărit grupul de trupe. (…) Aceasta este probabil o etapă importantă nu doar militară, ci și politică, mai ales acum”, a afirmat deputatul din cadrul Dumei de Stat a Rusiei și fost comandant al Armatei 58, generalul-locotenent Andrei Gurulev, citat de Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe