Volodimir Zelenski, reacția la parada lui Putin, de 9 mai: „Foarte curând în Ucraina vor fi două Zile ale Victoriei. Iar cineva nu va avea niciuna” (video)

Volodimir Zelenski, reacția la parada lui Putin, de 9 mai: Foarte curând în Ucraina vor fi două Zile ale Victoriei. Iar cineva nu va avea niciuna (video)
Foto: captura video.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a postat un nou mesaj video cu ocazia zilei de 9 mai, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Volodimir Zelenski avertizează Kremlinul

„Luptăm pentru o nouă victorie. Drumul spre ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câștiga. Luptăm pentru libertatea copiilor noștri și, prin urmare, vom câștiga.

Nu vom uita niciodată ce au făcut înaintașii noștri în al Doilea Război Mondial, în care au fost uciși peste opt milioane de ucraineni. Foarte curând în Ucraina vor fi două Zile ale Victoriei. Iar cineva nu va avea niciuna”, a spus șeful statului ucrainean, în  timp ce mergea pe străzile din Kiev.

Liderul Kievului este convins că armata ucraineană va câștiga războiul cu Rusia. „Operațiunea specială” a rușilor a început în 24 februarie.

„De Ziua Victoriei asupra nazismului, ne luptăm pentru o nouă victorie. Calea spre ea este dificilă, dar nu avem nicio îndoială că vom câștiga. Care este superioritatea noastră asupra inamicului? Suntem cu o carte mai deștepți. Acesta reprezintă un manual despre istoria Ucrainei. Nu am cunoaște durerea dacă toți dușmanii noștri ar putea citi și trage concluziile corecte”,  a subliniat Zelenski, în cadrul discursului de 9 mai.

Putin „imită filozofia nazistă”

„Nu am luptat niciodată împotriva nimănui. Luptăm mereu pentru noi înșine. Pentru libertatea noastră. Pentru independența noastră. Pentru ca victoria strămoșilor noștri să nu fi fost în zadar. Ei au luptat pentru libertate pentru noi și au câștigat.

Noi luptăm pentru libertatea noastră, pentru libertate pentru copiii noștri, ceea ce înseamnă că vom câștiga… Nu spunem „putem repeta”. Pentru că doar un nebun poate dori să repete cele 2194 de zile de război.

Cel care repetă astăzi crimele teribile ale regimului hitlerist, imită filozofia nazistă, copiază tot ce au promovat naziștii. Acesta este condamnat, căci a fost blestemat de milioane de strămoși când a început să imite ucigașul lor. Și, prin urmare, va pierde totul”, a adăugat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:05 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”