Igor Dodon, despre „operațiunea specială” a lui Vladimir Putin: „Este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri”

Igor Dodon, despre operațiunea specială a lui Vladimir Putin: Este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri
Foto: captura video.

Socialistul Igor Dodon a fost întrebat, în timpul marșului organizat de 9 mai, despre poziția sa privind conflictul ruso-ucrainean.

Ex-președintele Republicii Moldova și susținătorul regimului putinist a răspuns că  regretă faptul că rușii nu au găsit o soluție pentru a rezolva problemele pe cale pașnică și speră că în timpul apropiat aceștia vor identifica o „cale diplomatică” pentru a soluționa conflictul din Ucraina, notează tv8.

Igor Dodon susține poziția lui Putin

„De multe ori am spus și astăzi am să repet că este regretabil ceea ce se întâmplă în Ucraina, sunt vecinii noștri, sunt frații noștri.

Noi avem o diasporă din Ucraina foarte mare în interiorul țării, de aceea este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri.

Suntem parteneri strategici și este regretabil că nu au găsit o soluție la problemele care sunt pe cale pașnică. (…) Sperăm foarte mult ca în timpul apropiat se va găsi o soluție pe cale diplomatică”, a precizat Igor Dodon.

Socialiștii și comuniștii sfidează legea. Fostul șef de stat Igor Dodon, ex-președinta a Parlamentului Zinaida Greceanîi, deputatul socialist Bogdan Țîrdea, au fost surprinși în Piața Marii Adunări Naționale, cu panglica Sfântului Gheorghe prinsă la piept, relatează tv8.

Ex-președintele Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, celebrează alături de sute de moldoveni Ziua Victoriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe