Volodimir Zelenski solicită Parlamentului să aprobe proiectul de lege privind mobilizarea generală

Volodimir Zelenski solicită Parlamentului să aprobe proiectul de lege privind mobilizarea generală
Volodimir Zelenski solicită Parlamentului să aprobe proiectul de lege privind mobilizarea generală. Foto: Hepta - DPA Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înaintat Radei Supreme un proiect de lege privind mobilizarea generală. Acesta a fost publicat pe site-ul parlamentului ucrainean.

Mai mult decât atât, acesta susține că a rupt relațiile diplomatice cu Rusia. În Kiev și mai multe orașe ucrainene au fost semnalate focuri de armă și explozii, potrivit stiripesurse.ro.

Volodimir Zelenski a decretat Legea Marţială în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), la scurt timp după ce a anunțat o operațiune militară în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

În Ucraina, a fost instaurată Legea Marţială, în toate teritoriile ţării, după ce şeful statului rus, Vladimir Putin, a declarat în zori începerea unei „operaţiuni militare” în Ucraina, transmite Reuters. „Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre”, a spus Zelenski.

Atacuri cu rachete asupra instalațiilor militare din toată Ucraina

În această dimineață, au fost auzite explozii puternice la Kiev, la Odessa, în sud, la Harkov, la frontiera rusă, şi în estul Ucrainei.

Comandatul Forțelor Armate ale Ucraine a cerut militarilor să producă „daune maxime invadatorilor”, veteranii și militarii fiind în curs de înarmare.

Urmăriți B1TV.ro și pe