Volodimir Zelenski spune că e „destul de filozofic” cu privire la tentativele de asasinarea sa și a comparat ceea ce i se întâmplă cu „Ziua Marmotei”

Volodimir Zelenski spune că e „destul de filozofic” cu privire la tentativele de asasinarea sa și a comparat ceea ce i se întâmplă cu „Ziua Marmotei”
Foto: Hepta/Sputnik / Stringer.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a avut o intervenție video în timpul desfășurării Forumului Economic Mondial de la Davos, în care a glumit pe seama tentativelor de asasinare a sa. Oficialul le-a comparat cu filmul lui Bill Murray „Groundhog Day”.

Zelenski glumește pe seama tentativelor de asasinarea sa

Moderatorul forumului l-a întrebat pe Zelenski despre momentul în care criminalii au fost „cel mai aproape” de a-și îndeplini sarcina.

„Au încercat-o de atâtea ori. (…) Când sunt de multe ori, se simte ca -țineți minte, filmul, Groundhog Day cu Bill Murray? Oamenii au cheltuit energie, bani. Mi se pare că ei trebuie ajutați, sunt deja pregătit să-i ajut, dar dimineața mă trezesc și mă trezesc. Prin urmare, sunt destul de filozofic în privința asta”, a afirmat Zelenski, citat de gordonua.

Zelenski solicită izolarea Rusiei și a lui Putin

Vorbind în sistem de videoconferință, liderul ucrainean a susținut în fața Forumului Economic Mondial că zeci de vieți ar fi fost salvate dacă Ucraina ar fi primit „100% din nevoile” sale „atunci în februarie”, când Federația Rusă a lansat invazia armată, transmite RTE.

„De aceea, Ucraina are nevoie de toate armele pe care le cerem, nu numai de cele care au fost furnizate”, a subliniat Volodimir Zelenski, flancat de drapeluri ucrainene.

Președintele Ucrainei a solicitat un embargo pe petrolul rusesc, măsuri punitive care să vizeze toate băncile Rusiei și izolarea sectorului IT rusesc, adăugând că toate companiile străine ar trebui să părăsească țara.

„Nu ar trebui să existe niciun comerț cu Rusia”, a mai spus el, la evenimentul care a reunit elitele politice și de business de pe mapamond.

„Consider că încă nu există asemenea sancțiuni împotriva Rusiei – și ar trebui să existe”, a subliniat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe