Olena Zelenska, primul interviu alături de soțul său, Volodimir Zelenski: „Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate”

Olena Zelenska, primul interviu alături de soțul său, Volodimir Zelenski: Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate
Foto: captura video.

Vladimir și Elena Zelenski nu s-au văzut timp de 2,5 luni de la începerea războiului ruso-ucrainean. Soții au vorbit doar la telefon și nu au mai avut posibilitatea să se vadă.  Cei doi s-au reunit în 21 mai, la un interviu acordat pentru ICTV, care a coincis cu cea de-a treia aniversare a mandatului prezidențial al lui Zelenski.

Cum s-a schimbat viața cuplului prezidențial

În timpul discuției, președintele Ucrainei și prima doamnă au spus că nu s-au mai văzut de la începutul războiului, iar acum au avut ocazia să se întâlnească. Soții fiind nevoiți să se separe.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puțin timp împreună. Da, o întâlnire la TV”, a dezvăluit Olena Zelenska, în cadrul unui interviu, citată de Viva.

Prima doamna recunoaște că a trecut prin clipe teribile. Aceasta nu se aștepta la un război pe scară largă și nu i-a venit să creadă că Forțele Federației Ruse au invadat Ucraina. Femeia spune că a aflat aceasta veste de la soțul ei și a simțit „neliniște și stupoare”. Olena Zelenska a dezvăluit și care au fost ultimele cuvinte pe care le-a rostit Zelenski înainte să plece.

„Îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare… Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp’, a povestit Olena Zelenska, citată de Viva.

Vladimir Zelenski, despre victoria Ucrainei

Au trecut 90 de zile de la declanșarea războiului pe scară largă pe teritoriul țării vecine. Luptătorii ucraineni nu cedează. Aceștia sunt motivați și susținuți de președintele Ucrainei, care crede în victoria țării sale.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normalitate, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care și-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.red.) vor fi în siguranță’, a conchis Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe