Washington Post: Ofițerii au strâns dovezi de evaziune fiscală în ancheta care îl vizează pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA

Washington Post: Ofițerii au strâns dovezi de evaziune fiscală în ancheta care îl vizează pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA
Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden. Foto: Hepta - Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA

Ofiţerii care investighează cazurile ce-i vizează pe Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, au strâns dovezi de evaziune fiscală, iar procurorul urmează să decidă dacă probele sunt suficiente pentru ca acesta să fie pus sub acuzare, informează Washington Post.

Se strâng dovezi împotriva lui Hunter Biden

Anchetele au fost deschise în 2018 și vizează mai ales munca în străinătate a lui Hunter Biden, avocat și lobbist. Potrivit unor surse citate de Washington Post, ofițerii cred de mai multe luni că au suficiente dovezi ca Biden Jr. să fie urmărit penal pentru evaziune fiscală. Ofițerii ar mai fi descoperit și că fiul președintelui SUA a mințit atunci când și-a cumpărat o armă.

Acum, procurorul federal al statului Delaware, bastionul preşedintelui Biden, trebuie să decidă dacă probele sunt suficiente pentru a obține o condamnare în cadrul unui proces. Este vorba despre procurorul David Weiss, care a fost numit chiar de fostul președinte Donald Trump, evident, un adversar al lui Joe Biden.

În contextul alegerilor din 2020, Donald Trump şi susţinătorii săi l-au criticat pe Hunter Biden pentru că, în 2014, a acceptat să fie administrator la grupul ucrainean de gaze Burisma, când tatăl său era vicepreşedinte al SUA şi implicat în dosarul ucrainean.

Amintim că la nivel internațional a izbucnit un scandal uriaș după ce Donald Trump, atunci președintele SUA, a pus presiune pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a deschide o anchetă pe acest subiect.

La vremea respectivă, ambasadorul în exerciţiu al SUA în Ucraina, William Taylor, a declarat că Trump a condiţionat ajutorul militar pentru Kiev de investigaţiile asupra fiului rivalului său politic, Joe Biden. În schimb, Casa Albă a denunțat declarațiile ca fiind o „campanie de calomnii” la adresa preşedintelui Trump.

Presiunea pusă de Donald Trump atunci pe Volodimir Zelenski pentru a determina anchetarea lui Biden Jr i-a adus primului un prim proces de destituire, în 2020.

Reacția avocatului lui Hunter Biden la dezvăluirile WP

Chris Clark, avocatul lui Hunter Biden, a criticat sursele care au dezvăluit aceste informații și a ținut să precizeze că dezvăluirea de date din cadrul unei investigații contituie o infracțiune.

„Procurorii nu trebuie să cântărească doar probele strânse de ofiţeri, ci şi alţi martori, inclusiv ai apărării. Ei nu ar trebui presaţi sau criticaţi pentru munca lor”, a mai spus avocatul, pentru Washington Post.

Urmăriți B1TV.ro și pe