William Henry Gates a murit la 94 de ani. Cu ce se ocupa tatăl lui Bill Gates

William Henry Gates a murit la 94 de ani. Cu ce se ocupa tatăl lui Bill Gates
Sursa Foto; Instagram

William Henry Gates, tatăl miliardarului și cofondatorului Microsoft,Bill Gates, a murit luni, la vârsta de 94 de ani. Familia a declarat că aceasta suferea deAlzheimer din 2018, iar decesul a avut loc acasă.

Bill Gates a vorbit cu recunoștință despreinfluențatatălui său în viața sa,spunândcă el și surorile sale au fost „foarte norocoși” să aibă părinți care „ne-au încurajat constant și au fost întotdeauna răbdători cu noi”.

„Moartea tatălui meu nu a fost neașteptată. Avea 94 de ani și starea lui de sănătate de deteriora, așa că am avut cu toții mult timp să reflectăm la cât de norocoși suntem că aveamacest om uimitor în viața noastră…Ne va fi dor de el mai mult decât putem exprima în cuvinte. Suntem îndurerați, dar recunoascători că l-am avut printre noi. Înțelepciunea, generozitatea, empatia și modestia lui au avut o influență uriașă asupra oamenilor din întreaga lume” a scris Bill Gates, marți, pe blogul său.

Pentru ce era cunoscut William Henry Gates, tatăl cretorului Microsoft

Gates Seniora fost veteran al armatei americane în Al Doilea Război Mondial și partener fondator al unei firme de avocatură Seattle, una dintre cele mai mari case de avocatură din lume,conform biografiei sale oficiale. Bătrânul a avut un rol decisiv și a fostco-președinte al fundației caritabile înființate de fiul său, Bill & Melinda Gates. Totodată, el s-a ocupat ani de zile, prin intermediul firmei sale de avocatură, de problemele legale ale Microsoft.

„Nu mi-am imaginat niciodată că tânărul rebelcare a crescut în casa mea, consumându-mimâncarea și folosindu-mi numele, va fi viitorul meu angajator ”, a declarat la un moment dattatăl lui Bill Gates.

Fiul unui proprietar de magazin de mobilă, bătrânul Gates a fost modelat de educația sa primită în epoca Marii Depresii. Tatăl său strângea și aducea de multe ori acasă bucăți de cărbunecare căzuseră din camioane, pentru a le încălzilocuința. După serviciul armatei în cel de-al doilea război mondial, regretatul tată al miliardaruluia urmat facultatea de dreptși a prosperat ca avocat.

În 1951, Gatess-a căsătorit cu Mary Maxwell și au rămas căsătoriți până la moartea ei în 1994. Acestia au avut trei copii: Kristianne, Bill și Libby. În 1996, Gates s-a căsătorit pentrua a doua oară cu Mimi Gardner, care era directorul Muzeului de Artă din Seattle, scriepremiumtimesng.com.

Acesta a întreprins călătorii în scop caritabil în Africa subsahariană în 2002, alături de fostul președinte Jimmy Carter și soțiile lor, unde s-au întâlnit cu lideri guvernamentali, prostituate și pacienți din clinici și a ajutat la pentru promovarea mijloacelor de protecție sexuale și vaccinuri antiretrovirale pentru a preveni răspândirea SIDA.