Yemen: Zeci de răniţi în timpul protestelor împotriva preşedintelui Ali Abdallah Saleh

Yemen: Zeci de răniţi în timpul protestelor împotriva preşedintelui Ali Abdallah Saleh
Zeci de persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor de protest ce au avut loc duminică în oraşul yemenit Taez, protestatarii cerând demisia preşedintelui Ali Abdallah Saleh, informază Reuters. "Cel...

Zeci de persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor de protest ce au avut loc duminică în oraşul yemenit Taez, protestatarii cerând demisia preşedintelui Ali Abdallah Saleh, informază Reuters. „Cel puţin 250 de persoane au fost rănite sau intoxicate cu gaze lacrimogene”, a declarat un martor.

Mii de manifestanţi s-au instalat, de la jumătatea lunii februarie, în centrul oraşului Taez, cerând înlăturarea regimului condus de 32 de ani de preşedintele Saleh.

Opoziţia i-a cerut sâmbătă acestuia să demisioneze şi să-i predea prerogativele vicepreşedintelui Abdrabouh Mansour Hadi, care să negocieze o tranziţie a puterii.

După două luni de manifestaţii de stradă, în cursul cărora şi-au pierdut viaţa 95 de persoane, Saleh s-a declarat dispus să se retragă de la putere înainte de încheierea mandatului, în 2013.

La 25 martie, Saleh a afirmat că poate preda puterea unui succesor ales în urma unui proces electoral, care să se încheie înainte de sfârşitul acestui an.

Propunerea a fost însă respinsă de opoziţie şi de manifestanţi, care cer plecarea imediată a lui Saleh, în vârstă de 69 de ani.