YouTube a suspendat pentru o săptămână contul președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro. Acesta promova informații false despre vaccinul anti COVID

YouTube a suspendat pentru o săptămână contul președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro. Acesta promova informații false despre vaccinul anti COVID
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Platforma video YouTube a suspendat luni, pentru o săptămână, canalul președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce i s-a șters o înregistrare video în care acesta transmitea informații false despre vaccinurile împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Contul de Youtube al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost suspendat

Clipul, în care președintele Braziliei spunea că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 se îmbolnăvesc de SIDA, a fost șters și de către Facebook.

„Am șters o înregistrare video pe canalul lui Jair Bolsonaro, pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea medicală asupra COVID-19, în care se afirma că vaccinurile nu reduc riscul de a contracta boala şi că ele provoacă alte boli infecţioase”, a anunţat YouTube într-un comunicat.

„Politicile noastre nu permit afirmațiile potrivit cărora vaccinurile împotriva COVID-19 ucid sau dăunează grav”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Facebook.

Astfel, Bolsonaro nu va putea posta noi înregistrări video sau face emisii în direct în timpul următoarelor şapte zile.

Restul înregistrărilor de pe YouTube, unde Bolsonaro are 3,5 milioane de abonaţi, pot fi urmărite în continuare.

În iulie, YouTube a eliminat videoclipurile de pe canalul oficial al lui Bolsonaro în care acesta recomanda utilizarea hidroxiclorochinei și ivermectinei împotriva COVID-19, în ciuda dovezilor științifice că aceste medicamente nu sunt eficiente în tratarea bolii.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, ar putea fi acuzat de omucidere în masă

Jair Bolsonaro ar putea fi acuzat de omucidere în masă, pentru modul în care a gestionat criza COVID. Un comitet al Congresului brazilian ar urma să facă acest demers, din cauza numărului mare de decese înregistrat, informează CNN.

Documentul citat de trustul media arată că președintele s-ar fi bazat pe „imunitatea de turmă”. Astfel, coronavirusul s-a răspândit rapid și a provocat un număr mare de decese.

În august, Curtea Supremă federală a decis să-l ancheteze pentru „calomnie” şi „incitare la crimă”, în special pentru că a pus la îndoială sistemul de vot electronic din Brazilia.