Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene, vizate de atacuri informatice din Coreea de Nord

Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene, vizate de atacuri informatice din Coreea de Nord
Foto: vir.com.vn

Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene au fost vizate de atacuri informatice lansate din Coreea de Nord cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri.

Reprezentanți ai serviciilor de informații din Coreea de Nord (NIS) au precizat că peste 20.000 de smartphone-uri ar fi fost infectate de aceste programe postate pe site-uri sud-coreene în perioada mai-septembrie.

NIS a explicat că i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate şi Guvernul de la Seul să elimine aplicaţiile şi să stopeze noi atacuri informatice.

Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor instituţii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au înregistrat între ianuarie 2010 şi septembrie 2014, relatează AFP.

În ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri conţinând viruşi pentru a ataca instituţii militare, bănci şi agenţii guvernamentale, sau posturi de televiziune şi site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud.

Phenianul a respins acuzaţiile autorităţillor sud-coreene şi a afirmat că acestea au în vedere tensionarea relaţiilor dintre cele două state.