Vladimir Zelenski a avut o primă discuţie cu Vladimir Putin: Ce au stabilit cei doi privind rezolvarea conflictului din estul Ucrainei

Vladimir Zelenski a avut o primă discuţie cu Vladimir Putin: Ce au stabilit cei doi privind rezolvarea conflictului din estul Ucrainei
foto: Hepta.ro

Vladimir Zelenski a avut joi prima discuţie de când a ajuns preşedinte al Ucrainei cu liderul de la Kremlin, Vladimi Putin. Rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, ce ţine din 2014, a fost principală temă a discuţiei telefonice dintre cei doi şefi de stat.

”Au fost abordate chestiuni legate de o rezoluție a conflictului din sud-estul Ucrainei și despre a lucra împreună pentru întoarcerea persoanelor deținute de cele două părți”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de către agențiile rusești.

Această discuţie vine după ce luni noul președinte ucrainean a propus o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a încerca să rezolve criza dintre cele două țări. El a sugerat o discuție într-un format de mediere SUA-Germania- Marea Britanie – Franța.

Potrivit presei ruse, președintele rus a afirmat joi că ”nu a refuzat niciodată formatele propuse”, inclusiv o posibilă expansiune a formatului discuției.

Relațiile dintre Ucraina și Rusia sunt extrem de tensionate după mișcarea pro-europeană Maidan din iarna 2013-2014, care a antrenat căderea și fuga din Rusia a președintelui ucrainean de atunci, Viktor Ianukovici.

Urmăriți B1TV.ro și pe